La connexió de les línies FGC entre el Vallès i el Llobregat-Anoia, prevista per al 2030

La connexió de les línies del Vallès i Baix Llobregat- Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) comença a ser una realitat.

La Generalitat ha licitat aquest dijous el nou túnel de 4 quilòmetres que permetrà enllaçar els dos recorreguts. Aquesta infraestructura és la part principal de l’obra, que unirà la plaça Espanya i Gràcia. Els treballs per a la prolongació de la línia entre aquesta  s’iniciaran l’estiu vinent i tindran un termini d’execució de 5 anys

A més, també s’han projectat 3 noves estacions així com la reforma de dues existents. Aquestes possibilitaran la prolongació de l’actual línia del Vallès que passa per l’estació de Gràcia on es crearà l’enllaç amb la línia del Baix Llobregat-Anoia que acaba a l’estació de plaça Espanya. I ho farà mitjançant un túnel que discorrerà per la Gran Via, el carrer Urgell, la plaça Francesc Macià i la travessera de Gràcia.

Plànol De L'actuació

Plànol de l’actuació/Font : Departament de Territori

Segons el Departament de Territori, aquesta millora beneficiarà 70.000 usuaris en un dia feiner i fins a 19 milions de viatgers a l’any.

El termini d’execució del projecte es preveu que acabarà entre el 2029 el 2030 i té un pressupost de 430 milions d’euros.

Així comença a prendre forma una infraestructura llargament reclamada durant dècades.