La consellera de Justícia confia que la nova legislació espanyola dugui un nou jutjat a Terrassa

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, confia que la Llei d’Eficiència Processal que va entrar en vigor al març faciliti la creació dels cinquanta jutjats que fan falta a Catalunya. Un podria ser per a Terrassa, probablement de Primera Instància. Ho ha confirmat aquest divendres en l’acte del Col·legi d’Advocats de Terrassa en motiu de la celebració del patró, Sant Raimon de Penyafort.

Ubasart admet que Catalunya pateix un dèficit crònic de jutges, magistrats, fiscals i personal i que això genera congestió en l’administració de justícia.

A l’acte s’han imposat les togues als deu nous lletrats que es col·legien. Cridats un a un han promès complir la legislació i els padrins o padrines els han col·locat la toga que els incorpora a la professió.

Disset col·legiats han rebut la insígnia pels seus 25 anys pertanyent a la institució. L’exdegana Maria Vidal ha tingut un reconeixement pels seus 50 anys de col·legiada. Vidal va ser degana del col·legi d’Advocats de Terrassa entre 1999 i 2006, la primera dona a Terrassa i la tercera a Catalunya i va ser membre del Consell General de l’Advocacia. Els també exdegans Miquel Sàmper i Ignasi Puig li han dedicat una glossa compartida.