La cooperativa Magroc celebra 15 anys al servei dels infants i les seves famílies

Quan un nen o una nena de 0 a 6 anys té un trastorn de desenvolupament o risc de patir-lo, les seves famílies poden adreçar-se al Magroc-Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció precoç (CDIAP).

Aquests infants també arriben derivats pels pediatres, educadores o a través de serveis socials, per exemple.

És un centre públic i totalment gratuït que posa a l’abast dels nens i nenes i de les seves famílies tot un seguit de professionals: psicòlegs, fisioterapeutes, logopedes , neuropediatres, treballadors socials…

La cooperativa Magroc és la gestiona aquest CDIAP, situat al carrer Major. Va néixer fa 15 anys amb només 5 socis i ara en són 25.

Per celebrar aquest aniversari han organitzat una jornada tècnica. Volen reflexionar amb professionals que tracten amb nens i nenes d’aquestes edats sobre els canvis biològics, psicològics i socials que s’han experimentat en aquests anys. Serà divendres, 8 de febrer, al llarg de tot el matí, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

Les sòcies de la cooperativa ja avancen que la crisi i l’ús o abús de les noves tecnologies són dos aspectes que segur es debatran a la jornada.

En aquests anys, un altre dels aspectes que han notat és l’augment de la demanda i l’estacament dels recursos que reben.

Els actes de celebració dels 15 anys de cooperativisme al servei dels infants i les seves famílies acabarà dissabte, 9 de febrer, amb una matinal de “contes i cançonetes”. Serà a la BCT i a càrrec de la mestra i actriu, Rosa Fité, de dos quarts de dotze a la una del migdia.

Aquest CDIAP atén famílies que viuen a tots els districtes de la ciutat, a excepció del primer.