La cooperativa Teixidors tindrà l’espai de producció al Condicionament

L’Ajuntament renova i millora el contracte de cessió d’un espai per a la Cooperativa Teixidors, a l’edifici municipal del Condicionament Terrassenc del Passeig del 22 de juliol. En principi només es tractava del canvi nominal d’un conveni aprovat per la Junta de Govern de l’any 2013, a causa del canvi de titularitat de la Cooperativa, ara de la Fundació President Amat Roumens, FUPAR. Aquest punt, inicialment previst per al pròxim ple, s’ha retirat a l’espera de parlar amb la Fundació sobre alguns aspectes del nou conveni.

Terrassa en Comú i Esquerra Republicana, consideren que la cessió de l’espai a 25 anys, és massa temps si la beneficiària FUPAR decideix canviar d’activitat. L’espai es cedeix per acollir el centre de producció de Teixidors però el conveni no garanteix que es desenvolupi la mateixa activitat, lligada a l’ensenyament, a l’entorn i al propi edifici, durant el temps que duri la concessió. Ara l’Ajuntament millorarà el conveni amb l’entitat propietària perquè quedi més clar per ambdues parts, els deures i obligacions contractuals. Recordem que FUPAR va adquirir Teixidors després de que la Cooperativa entrés en concurs de creditors.

D’altra banda en la comissió de Cultura s’ha informat de que l’Ajuntament continua amb el projecte per declarar Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el conjunt monumental de la Seu d’Ègara. A banda del cicle de concerts de Nadal amb el Cant de la Sibil•la inclòs, cap a la primavera s’estrenarà un mapping per projectar a les façanes de les Esglésies. Un acte dinamitzador del conjunt monumental tal i com la UNESCO proposa per als candidats al reconeixement universal. Finalment el pròxim Ple aprovarà el nou Reglament del Consell Escolar Municipal, una normativa que millora la de 1987, introduïnt elements de participació ciutadana i augmentant els representants d’altres sectors en el Consell.