La Coordi reivindica la dona ‘treballadora’ i un feminisme inclusiu en la manifestació del 8M

El 8 de març ha acabat a Terrassa amb dues manifestacions, la que ha convocat Feministes de Terrassa i la impulsada per La Coordi, la plataforma d’entitats feministes i anticapitalistes. Aquesta darrera ha preprata una ‘performance’ al Raval de Montserrat en la que les participants i el públic han donat l’esquena a l’Ajuntament perquè consideren que algunes de les polítiques feministes del consistori es poden millorar, com per exemple, han dit, la situació laboral dels treballadors del SAT.

Mani La Coordi 8m 2

Després, la marxa ha anat cap a la Policia Nacional, al carrer Baldrich i ha recorregut els carrers del Centre fins arribar a la plaça del Vapor Ventalló, on hi ha hagut micro obert. La Coordi es vol diferenciar del que anomenen ‘feminisme institucional’ i reivindica el terme ‘treballadora’ en el Dia de la Dona. La plataforma d’entitats ha defensat, en un manifest, un feminisme inclusiu.

Mani La Coordi 8m

Aquest és el manifest de La Coordi per al 8M:

Avui 8 de març alcem la veu totes les dones en el dia internacional de la dona treballadora. Volem vides dignes de ser viscudes, però no ens conformem amb reformes i reivindicacions parcials, ho volem tot. No exigim a cap govern ni institució que ens garanteixi res, perquè
sabem que no ho faran. Serem les feiministes i totes les lluitadores del món, les que organitzant-nos, sortint al carrer i prenent places i carrers aconseguirem tot allò que és nostre.

Per un feminisme decolonial i antirracista. Acabem amb el racisme institucional, exigim la regularització de totes les persones, el tancament dels CIE, l’aturada de les deportacions i la derogació de la llei d’estrangeria.

Per un feminisme anticapitalista, que tingui en compte a les dones amb diversitat funcional, que sovint son invisibilitzades i aïllades. El 80% de les dones amb diversitat funcional són víctimes de violència i tenen un risc quatre vegades més gran que la resta de dones de patir violència sexual.

Per un feminisme inclusiu amb les dones trans, combatem ideològicament els discursos reaccionaris, que atempten contra la vida de les dones, del col.lectiu LGTBIQ+, de les persones migrades i/o racialitzades i de la classe treballadora en general. El feminisme serà
la tomba del feixisme.

Per viure en un món amb perspectiva feminista interseccional, anticapitalista i on totes siguem lliures! Visca visca visca, la lluita feminista!

Ens aturem aquí (davant la policia nacional) per denunciar l’espionatge per part de la PN als moviments socials organitzats. Un espionatge que ha comportat que un infiltrat mantingui relacions sexuals amb múltiples dones del barri de Sant Andreu a Barcelona per guanyar-se la seva confiança i obtenir informació. Aquests fets són violacions d’Estat. No ens creurem a cap partit ni institució còmplice d’aquests fets ni tolerarem que es violentin a les nostres companyes. No ens cuida la policía, ens cuiden les amigues i les companyes organitzades!

La Rasa és l’únic espai d’oci de la ciutat on es viuen múltiples violències setmana rere setmana. Som aquí per a denunciar el terror sexual, el qual està coartant els drets més fonamentals de les dones a través de la por; la submissió dels cossos a través de les idees. L’important d’un cas de violència sexual no és exclusivament la violència sexual comesa contra una o diverses companyes, sinó l’avís que llança a la resta: “Si voleu estar en l’espai públic heu d’enfrontar o sofrir les conseqüències”. Ens neguem completament a conviure amb la por, tornant a reivindicar com cada any que la nit i els espais públics seran nostres i que no hi haurà cap agressió sense resposta.