Ball De Plaça Protestes

La Coordinadora de Cultura Popular demana a l’extrema dreta que no participi a la Festa Major

La Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa ha tornat a mostrar novament la seva preocupació davant la presència de l’extrema dreta al ple de l’Ajuntament. En aquest sentit demana als col·lectius que no respecten els valors fonamentals, la cultura popular i la llengua catalana que siguin coherents amb els seus postulats i, per tant, que no participin dels actes de la Festa Major. La coordinadora vol recordar, així, que treballa per la defensa de valors, pel futur de la cultura popular, pels drets humans i socials i les llibertats fonamentals.

L’agrupació ha manifestat el seu suport a favor dels drets i les llibertats. Alhora la coordinadora afegeix: “denunciem el perill que representa per a la cultura popular i el conjunt de la ciutadania la institucionalització de l’odi amb discursos racistes, masclistes, LGTBIfòbics i feixistes”.

L’agrupació recorda que les entitats de cultura popular estan formades per persones amb diferents orígens, religions, conviccions i ideologies, de totes les condicions socials i amb diverses identitats sexuals. Afegeix que les entitats treballen durant tot l’any perquè no es discrimini a ningú pel color de la seva pell, pel seu origen, per la seva condició sexual, per la seva fe o idees, per la llengua que parla o per la manera de vestir. En aquest sentit, la coordinadora afirma: “Volem ser entitats amb exemple d’heterogeneïtat, acollida i inclusió”.

La coordinadora considera que l’extrema dreta és una amenaça intolerant que discrimina per la raó de ser de les persones. En aquest sentit els grups de Cultura Popular diuen: “Nosaltres som festa i cultura, i la festa i cultura són precisament alegria, disbauxa, diversitat, llibertat, integració i respecte de la diversitat social”.