La Copa Catalunya de bàsquet passa a denominar-se Campionat d’Espanya de Primera Divisió

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha canviat la denominació de la Copa Catalunya per passar-se a nomenar Campionat d’Espanya de Primera Divisió i així ajustar-se a les exigències de les normatives actuals per la pandèmia, que només deixen competir a aquells clubs que ho fan en categoria nacional. L’objectiu és arrencar el cap de setmana del 6 i 7 de març i aquest nou full de ruta afectaria els dos equips sèniors del CN Terrassa, que amb aquest canvi normatiu ja pot tornar a entrenar als pavellons de l’Àrea Olímpica.

El sènior masculí dirigit per Vicente Gómez ha estat enquadrat al grup 2 i, en una lliga molt reduïda, tindrà com a rivals el CN Tàrrega, el CB Mollerussa, el CB Navàs i el CB Castellbisbal, amb qui debutarà a casa el diumenge 7 de març. El primer classificat de cadascun dels cinc grups més els tres millors segons accediran a la Final a Vuit, que es disputarà a partit únic (6 de juny). Les semifinals de la Final a Quatre estan programades pel 12 de juny mentre que la gran Final arribarà el diumenge 13 de juny.

Per la seva banda el quadre femení, entrenat per Jordi Sociats, forma part del grup 2B del Campionat d’Espanya de Primera Divisió Femenina. Les egarenques també debutaran a casa el 7 de març contra el Joviat. La resta de rivals són el Grup Barna, el CB Balaguer i el Draft Gramenet. Els equips que aconsegueixin el primer i el segon lloc de cada grup accediran a la Final a Vuit, que arribarà durant un únic cap de setmana, a partit únic, amb data fixada per al 28, 29 i 30 de maig. El divendres 28 es jugaran els quatre partits de quarts de final, el dissabte 29 serà el torn de les dues semifinals mentre que la gran Final es disputarà el diumenge 30.

Aquesta temporada no hi haurà cap descens a la Primera Catalana tant en la categoria femenina com en la masculina.