La corba de defuncions per Covid-19 s’enfila malgrat el descens en la detecció de nous casos

El ritme de mortalitat a causa de la Covid-19 s’accelera al Vallès Occidental. En l’últim mes el creixement ha estat cada cop major i des del divendres passat s’han produït a la comarca 61 noves defuncions, fet que suposa l’increment intersetmanal més alt des de l’abril. En total ja són 1.679 les víctimes mortals registrades al Vallès des de l’inici de la pandèmia, de les quals 351 són de Terrassa.

Per contra, a la ciutat segueix baixant el risc de rebrot, tot i que l’índex es manté encara molt per sobre del nivell de 200 punts, que marca un risc molt alt. Actualment, aquest indicador és de 550 a Terrassa; una xifra molt semblant a la del conjunt de Catalunya.

També ha disminuït en els últims dies el ritme de detecció de contagis. En aquest apartat, Terrassa ha sumat 121 nous positius en les últimes 48 hores i ja acumula prop de 10.000 casos confirmats des de l’inici de la pandèmia. Al municipi, la velocitat de transmissió del virus manté una ràtio de 0,82 contagis per cada persona infectada.

Pel que fa als hospitals, la xifra de pacients ingressats es manté estable després del descens sobtat de principis de setmana. L’Hospital del Consorci Sanitari atén aquest divendres un total de 88 pacients, la mateixa quantitat que ara fa dos dies. D’aquests, 68 es troben a planta, 10 a la Unitat de Cures Intensives i 10 més reben hospitalització domiciliària. A Mútua des de dimecres s’han recuperat sis persones i encara n’hi ha 92 d’afectades. Ara en queden 73 a planta, 6 a l’UCI, 7 a semicrítics i 6 en hospitalització domiciliària.