La COS reclama un salari mínim de 1.800 euros i la jubilació als 60 anys

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) fa una crida a participar a la manifestació unitària que l’esquerra indepentista de la comarca ha convocat l’1 de maig a Sabadell. Consideren que les seves reivindicacions laborals estan massa allunyades del que demanen els altres sindicats i han elaborat un decàleg de demandes.

La COS també reclama una jubilació als seixanta anys, unes pensions igualades amb el salari mínim, llars i residències gratuïtes, nacionalització del sistema sanitari i intervenció en el preu de l’habitatge.

La CUP ha aprofitat la prèvia de l’1 de maig per explicar les seves propostes municipals en matèria econòmica. El candidat cupaire, Marc Medina, que ha denunciat un augment de la precarietat laboral, aposta per l’economia social i solidària, per l’economia productiva i per un sector públic que remunicipalitzi alguns serveis bàsics.

La CUP també proposa que les contractacions municipals incloguin clàusules obligatòries sobre el nombre de contractes indefinits, sous mínims i concicliació familiar.