La Covid-19 paralitza l’esport no professional, federat i escolar

L’esport no professional, federat i escolar es paralitza les properes dues setmanes com a mesures de contenció en la propagació del coronavirus. Les autoritats han anat més enllà de les primeres accions, que contemplaven els partits a porta tancada.

En el futbol, i si no es produeixen canvis les últimes hores, només hi haurà competició a Primera i Segona Divisió i sense públic. Des de Segona ‘B’ fins a les últimes categories amateurs, no hi haurà activitat esportiva els propers quinze dies. El Terrassa FC i el San Cristóbal han anat més enllà i han suspès tots els entrenaments dels seus equips de futbol base.

En hoquei herba, tot i que en un principi es mantenien els partits de les lligues nacionals a porta tancada i amb restriccions, aquesta tarda la Federació Espanyola ha comunicat que se suspenen totes les competicions, almenys aquest cap de setmana.

Aquestes accions es fan extensibles a tot l’esport territorial, federat i formatiu, tant de futbol, com de futbol sala, bàsquet, hoquei herba i altres disciplines. Tampoc hi haurà Jocs Esportius Escolars ni el Consell durà a terme cap dels seus programes previstos per a les properes setmanes, seguint les recomanacions de l’Ajuntament de Terrassa.

Les competicions estatals que segueixen actives a la ciutat, però amb restriccions, són el waterpolo i el BMX. El partit entre el CN Terrassa i l’Atlètic-Barceloneta de dissabte es jugarà, però exclusivament amb el personal necessari a l’Àrea Olímpica. Fins i tot els periodistes tenen prohibit l’accés.

La Copa d’Espanya de BMX que organitza el BMX Terrassa aquest cap de setmana continua endavant, de moment, tot i que no es descarta que sigui a porta tancada o que finalment se suspengui per contenir la propagació del virus.