La creació de l’àrea bàsica de salut del CAP de Can Roca, entre els punts del ple de novembre

El ple de divendres aprovarà la  nova àrea bàsica de salut de Can Roca. És a dir, ha de delimitar els veïns i veïnes dels districtes 5 i 6 que seran atesos al nou CAP de Can Roca quan aquest entri en funcionament durant el primer trimestre de 2022. D’aquesta manera i de retruc, es descongestionaran el de la Rambla i el CAP Nord. Actualment, el primer té més de 63.000 usuaris i usuàries i podrien rebaixar-se en un 28% (18.000 persones menys). El del Nord té més de 43.000 pacients i perdria un 14% (6.000 usuaris menys).

És un dels principals temes de l’ordre del dia del ple de novembre. Però també s’aprovaran, entre altres coses, el Pla Estratègic del Vehicle Elèctric, la modificació puntual del POUM per poder habilitar els baixos dels locals comercials dels eixos cívics com a habitatges públics o per a persones amb mobilitat reduïda, per exemple. També s’eleva l’actualització del Pla DASIG per al període 2022-2025.

L’ordre del dia contempla la participació ciutadana de l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts i la nova associació de Can Parellada però l’equip de govern ha explicat que hi ha negociacions amb aquestes entitats per recollir les seves peticions abans de la celebració de la sessió.

De les propostes de resolució, destaca el nomenament de  Quitèria Tarragó, primera regidora de la ciutat, com a filla adoptiva de Terrassa i terrassenca il·lustre, materialitzant l’acord del ple de dones del juliol. La sessió també acordarà lliurar la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu als vint olímpics que van participar als Jocs de Tòquio.

L’executiu local, amb el suport de JxT, també demanarà al govern espanyol la creació d’un fons de compensació per mitigar les pèrdues amb la nova fórmula de càlcul de la plusvàlua. 

Ple De Novembre 20021Ple De Novembre 2021 3