La creació del Districte 7, al ple municipal de març

El Districte 7 és més a prop de ser una realitat. L’Ajuntament proposarà al ple del mes de març la creació del setè districte de la ciutat, llargament reivindicat pels barris que en formaran part, Can Parellada i Les Fonts.

La creació d’aquest districte forma part del pla de mandat i, segons ha explicat el regidor d’Estructura Territorial i Districtes, Javier García, té dues motivacions principals: la idiosincràsia geogràfica, ja que són els dos barris més apartats de la trama urbana, i la reivindicació històrica. A més l’equip de govern considera que d’aquesta manera s’aproparà més l’administració municipal als ciutadans.

Fins ara Les Fonts i Can Parellada han format part del Districte 3, que ocupa el sud-oest de la ciutat, i en el qual també hi trobem Can Palet, Can Palet 2, Segle XX, Can Jofresa, Xúquer i Guadalhorce. És el districte més gran però el cinquè amb menys població. El nou districte 7 tindrà una superfície de 3,6 quilòmetres quadrats i una població de 8.615 habitants.
Javier García, regidor d’Estructura Territorial i Districtes

Si el ple aprova la creació del districte 7, hi haurà un període de trenta dies per presentar al•legacions, passats els quals s’haurà de constituir el Consell de Districte. El següent pas serà elaborar el projecte d’ampliació del Casal Cívic de Can Parellada, que serà el futur Centre Cívic del Districte 7. Tot plegat compta, en principi, amb un ampli consens polític i veïnal perquè tiri endavant.