La crida per la llibertat de Rull i Puig marca la Marxa de Torxes d’Òmnium més participativa

Milers de torxes enceses avançant lentament Font Vella amunt. És la imatge més representativa d’una nova edició, la vuitena, de la Marxa de Torxes, l’acte amb què Òmnium Terrassa homenatja cada 4 de setembre els terrassencs i les terrassenques que van morir defensant la ciutat de les tropes de Felip V el setembre de 1713.

Impulsat per la Comissió 4 de Setembre, l’acte havia arrencat abans amb actuacions de grups de cultura popular, com el Drac Baluk, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i el Ball de Serrallonga. Ha estat després quan la marxa ha iniciat el recorregut pels carrers del centre encapçalada per una gran estelada. Després d’arribar al parc de Vallparadís, els participants han tornat a la plaça Vella, on s’ha procedit a la lectura del pregó.

L’esperit reivindicatiu per la situació política actual ha estat una constant a la marxa, que ha vist com les escollides per llegir el pregó han estat Meritxell Lluís, dona de Josep Rull, empresonat a Lledoners, i Alba Puig, filla de Lluís Puig, exiliat a Bèlgica. Ja a la part final de l’acte s’ha pogut veure una de les novetats d’enguany, el cant dels Goigs als Patriotes Catalans a càrrec de Terrasa Ciutat Coral.