La crisi sanitària pot endarrerir la posada en marxa del nou local del CTT Els Amics al Pla del Bon Aire

La crisi sanitària per la Covid-19 està sacsejant el món de l’esport. Però més enllà dels ajornaments o cancel·lacions de competicions i campionats, la pandèmia està fent trontollar projectes molt ambiciosos a Terrassa. Un d’ells és el nou local que el Club de Tennis Taula Els Amics tenia previst posar en marxa al Pla del Bon Aire. La nova seu per a l’entitat havia d’encetar una etapa d’impuls d’aquest esport, que a la dècada dels 80 i 90 va ser un referent estatal.

Hi havia previst instal·lar 20 taules fixes d’entrenament i 10 més de competició reglamentària per a lligues estatals, abandonant així els emplaçaments provisionals a la ciutat. El coronavirus, però, ho deixa tot enlaire i no està clar que Els Amics puguin arrencar la propera temporada en aquest nou local. A curt termini el club no podrà amortitzar els més de 50 mil euros d’inversió de la nova seu, tancant així la porta a futurs patrocinis. Una reducció més dels seus ingressos als quals s’han d’afegir la rebaixa que ha hagut de fer de les quotes socials i la falta de liquiditat per organització de campionats. Tot i així, Els Amics confien en revertir la situació.

El Pla de Reactivació de l’Esport i de l’Activitat Física que ha de posar en marxa la Generalitat ha de permetre a minimitzar els efectes econòmics d’aquesta pandèmia, amb línies creditícies i excempcions fiscals. En clau local, però, Els Amics demanen més inversió pública, tal i com recull el Pla Director de l’Esport, i reactivar el Consell Municipal d’Esports per consensuar la transició en la sortida d’aquesta crisi sanitària.