Desenes de persones toquen o ballen l’Estapera a la mateixa hora per festejar la Culturassa

Aquest dissabte s’havia de celebrar la Culturassa. Havia de ser una jornada especial per celebrar la desena edició de la festa de la cultura popular de Terrassa. Per primer cop sortia del seu escenari habitual, la Masia Freixa, per traslladar-se als entorns de les esglésies de Sant Pere.

Però el coronavirus la va fer cancel·lar ja en les primeres hores del confinament. Malgrat la situació la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana no ha volgut que la data d’avui passés sense pena ni glòria. L’entitat havia fa una crida tothom a ballar l’Estapera, el ball popular de Terrassa, o tocar-la amb el propi instrument.

L’objectiu era poder fer un ball simultani, a les 12 del migdia, cadascú a casa seva. Són molts els qui han respost la convocatòria de la Coordinadora i han penjat a les xarxes socials els seus balls i interpretacions de l’Estapera des de finestres, terrasses i balcons amb l’etiqueta #culturassaconfitada. Uns tocant amb violí, fiscorn, acordió, trompeta, flabiol i tamborí, orgue, gralla o tabal. D’altres ballant amb la música gravada.

A banda dels estands de les entitats, la ronda d’actuacions i el dinar de germanor, la desena edició de la Culturassa incloïa una exposició de figures al Museu de la Ciència i una cercavila amb nou recorregut. La Coordinadora estudiarà celebrar-la a la tardor si es donen les condicions per fer-ho.