La cultura popular es prepara per la Festa Major amb una exposició renovada al Recinte Firal

La cultura popular de Terrassa compta ja les hores per l’arribada de la Festa Major, divendres 2 de juliol. Bèsties, gegants, nans, colles castelleres i de foc i la resta d’entitats escalfen motors amb l’exposició de la cultura popular i tradicional catalana al recinte Firal de Terrassa, que per segon any consecutiu acull una mostra amb les 35 entitats associades a la Coordinadora de Grups de Cultura Popular.

L’exposició va néixer l’any passat, en un any sense presència de cultura popular als carrers, perquè la ciutadania pogués recuperar el contacte amb les entitats i els seus símbols. Aquest any es repeteix l’experiència amb novetats, com ara uns plafons explicant cada entitat o la celebració del 40è aniversari de la Festa Major contemporània, amb una exposició que inclou la reconstrucció del conegut com a Lagarto Jaén, l’antecessor de l’actual Drac de Terrassa, i del qual només es conservava l’estructura.

Una altra de les novetats d’aquest any és un teatre de paper que permet als infants jugar amb les figures i colles de la ciutat. Per aconseguir-lo, cal portar un dibuix o un escrit dedicat a les entitats de cultura popular a l’entrada del recinte.

L’exposició, que estarà oberta fins dimarts 30, serveix d’obertura anticipada d’una festa major que veurà com tornen, tot i que d’una manera molt limitada, els actes més tradicionals com la baixada del Drac, el descobriment del Capgròs de l’any, el correfoc, el ball de plaça o els castells, encara que només ho facin de manera simbòlica.