La cultura popular centra bona part dels actes de Festa Major

Poc després de l’obertura de la Festa Major el foc ha estat el gran protagonista del Raval Infernal, amb el Drac de Terrassa, els Diables de Terrassa, les Bruixes de Can Boada i el Drac Baluk Astharot. Les colles convidades enguany han estat la Cua de Cornellà i els Diables de Les Corts de Barcelona.

I dissabte, una dotzena de grups locals han participat al Correfoc, amb sortida al Portal Nou i final a la plaça del Progrés. Allà cada grup i les quatre bèsties ha fet el seu ball de lluïment.

L’acte amb més participació associativa és la cercavila de dissabte amb gairebé 30 grups. Ha començat puntualment a les 6 de la tarda a ple sol. Ha passat pel Raval, la Rambla i, per evitar el portal de Sant Roc, s’ha desviat pels carrers Iscle Soler, Unió i Major. A la plaça Vella cada grup ha fet una actuació de lluïment.

Dilluns, el Ball de Serrallonga ha arribat a la plaça Vella on els bandolers han repassat l’actualitat del darrer any amb els seus versots, Aquest any el bandoler convidat ha estat l’actor Toni Albà, caracteritzat com a rei Joan Carles d’Espanya. També s’hi ha deixat veure l’exprimera ministra britànica Theresa May.

I es consoliden els dos actes de cultura popular específics pels més petits. Diumenge el correfoc infantil amb tabalada inclosa des del Raval de Montserrat fins la plaça de Ricard camí. Allà cadascuna de la mitja dotzena de colles ha fet un ball. I dilluns els més petits de l’Esbart, els Geganters, els Bastoners, els Castellers, el Drac, el Bitxo i alguns diables han participat a la cercavila infantil des del Raval i fins el Parc de Vallparadís.

Altres activitats de cultura popular han estat diverses ballades de sardanes, el ball de gralles a la Torre del Palau, Ball de Gitanes i Ball de Pastorets i les danses tradicionals dels Països Catalans.

I per tancar la Festa Major dimecres hi haurà Treure Ball a la plaça Vella, el castell de focs, havaneres i sardanes.