La CUP alerta d’un degoteig de tancaments de botigues a Terrassa

La CUP adverteix que s’està produint una pluja de tancaments de comerços emblemàtics a la ciutat durant les darreres setmanes. La clausura de la papereria i llibreria Egara, al carrer Gutemberg, o l’anunci de liquidació de stocks i el tancament progressiu de la cèlebre jogueteria aeromodelística Edima són alguns dels exemples que posa la formació.

Aquesta alerta ve després de la publicació del document sobre l’“Anàlisi d’hàbits de consum i compra a Terrassa 2017” de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Terrassa i la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona. La CUP considera errat l’anàlisi, ja que “no estudia la salut global del comerç local a Terrassa, sinó que es limita a analitzar algunes pautes de consum dels usuaris”. Segons el regidor Marc Medina, “els barris són un desert comercial, no paren de tancar botigues i els comerços amb més èxit i facturació són les franquícies que s’enduen el benefici econòmic fora de Terrassa”.

La formació afegeix que, a banda dels tancaments, també s’evidencia que la majoria de comerç que s’obre a la ciutat es centra en grans superfícies alimentàries, com la nova obertura de la mà de l’empresa Condis Express. Medina expressa que “sembla evident la necessitat d’aplicar una moratòria a l’obertura de noves grans superfícies a Terrassa, tant en trama urbana com en la rodalia de la ciutat”.