La CUP considera que els concerts de Festa Major no respecten la pluralitat musical de la ciutadania

CUP Terrassa alerta que la programació de concerts de Festa Major repeteix l’esquema d’anteriors edicions: un membre d’Operación Triunfo i una antiga banda musical ‘revival’ com a caps de cartell (com el Dúo Dinámico o Perales en altres ocasions). Aquesta repetició constant, segons els cupaires, és una mostra del monopoli musical que regna a la Festa Major dissenyada per l’Ajuntament. Ander Zurimendi, activista de la CUP, matissa: “Aquí no estem parlant sobre si a mi o a la gent de la CUP ens agrada personalment un concert o no, que no seria més que l’opinió d’un ciutadà més; sinó sobre el disseny plural de la programació”. L’esmentada monopolització no només prové de la repetició d’estils musicals en qualitat de caps de cartell, afegeixen des de la CUP, sinó per l’elevat catxé: dos concerts s’enduen el 60% del pressupost – conclouen.

Per això, i en paraules d’Ander Zurimendi, “assegurar com asseguren des de Cultura que la programació garanteix la diversitat musical és fer tripijocs per faltar a la veritat”. Recorden en aquest sentit les dades de 2016: Perales (40.000 euros) i Edurne (25.000), se’n portaven 15.000 euros més que els altres 7 concerts-espais junts (50.500), segons el comunicat de la CUP. Tot i que Cultura no ha fet públic encara el pressupost dels concerts, preveuen que el pack Bustamante + Los Manolos torni a endur-se el gruix de la partida.

La CUP conclou que el programa concentri la major part del pressupost econòmic en només dos concerts i que no es garanteix el pluralisme i diversitat d’estils musicals de la ciutadania. Segons Zurimendi, “el pluralisme no és que hi hagi un concert de cada estil, sinó com reparteixes la partida econòmica i els escenaris entre les diferents sensibilitats”.

Es per això que des de la CUP veuen amb encara més estupefacció la negativa del PSC a que la ciutadania pugui mostrar les seves preferencies en votació popular.

Altres aspectes que la CUP considera que s’han oblidat obertament és la igualtat de gènere, donat que mirant la programació, no sembla que les dones tinguin cap paper en aquesta Festa Major. Tant és així que entre els 6 artistes i grups principals de 2017, només hi trobarem una dona (D’Callaos), davant la vintena llarga d’homes que composen els grups Los Manolos, Los Chichos, Blaumut, Mesclat, D’Callaos i Bustamante.