La CUP critica el que considera “inacció” per part de l’Ajuntament en matèria d’habitatge

La CUP creu que cal prendre decisions valentes en matèria d’habitatge. Per la formació, la situació de l’habitatge a la ciutat està en “estat crític”. I és que l’aplicació del 30% d’habitatge protegit, ja fa anys que hauria d’estar vigent, ja que es va aprovar el 2019 en el Pla Local d’Habitatge, afegeixen. 

El grup polític local explica que Terrassa és la segona ciutat de l’estat espanyol en mercat tens immobiliari. Té un parc d’habitatges amb un 13% de pisos i cases destinats a lloguer, xifra molt per sota de la mitjana catalana, que és del 20%. D’una banda, el preu del lloguer s’ha encarit un 42%. També és la segona en desnonaments, se’n produeix un cada onze hores. D’altra banda, és la segona ciutat de Catalunya en nombre de grans tenidors, 5.306 habitatges estan en mans de 249 propietaris; majoritàriament són empreses que volen enriquir-se afegeixen.

La CUP és crítica amb les polítiques d’habitatge de l’actual govern municipal i continuen insistint que són moltes les iniciatives que es poden tirar endavant des del govern local per resoldre aquesta qüestió. Creuen que cal dotar de més recursos a la unitat d’antidesnonaments de l’Ajuntament i regular definitivament el preu del lloguer. Per aquest motiu aposten per crear una Taula Municipal d’Habitatge, per tractar l’emergència habitacional. I, així, afavorir noves formes d’accés a l’habitatge amb augment del Parc públic de lloguer. A més de la recuperació definitiva dels pisos buits de bancs i grans tenidors destinant-los al lloguer social. Per la CUP és d’interès públic donar a conèixer els noms dels grans tenidors empreses, bancs i fons voltor.

Finalment, l’organització independentista vol agrair a tots els col·lectius en defensa de l’habitatge i en contra l’especulació immobiliària per tota la feina duta aquests anys.