La CUP critica la violència policial de divendres i exigeix la llibertat dels que encara estan detinguts

La CUP Terrassa condemna la violència policial viscuda aquest passat divendres al vespre a la nostra ciutat, alhora que exigeix la llibertat immediata de les persones que encara estan detingudes.

A través d’un comunicat, la CUP carrega contra la Conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra. Explica que la policia un dia abans, ja generava la por, avisant als comerços que hi hauria aldarulls i vandalisme. Afegeix que els Mossos es van desplegar des de primera hora de la tarda de divendres per la ciutat amb l’objectiu de generar un clima d’inseguretat. També critica que les càrregues policias es van fer sense previ avís, contundents i desproporcionades.

Lamenta que a conseqüència de la càrrega policial va haver-hi diverses persones ferides, una d’elles amb una contusió oberta al cap amb un balanç inicial de 7 detingudes, de les quals 3 són menors d’edat.

En el mateix comunicat, la CUP afirma que els menors d’edat (que ja estan en llibertat) van ser víctimes de diversos abusos policials, entre ells intimidacions durant les detencions, sense poder trucar als familiars i les trucades d’aquests van ser rebutjades pels mateixos agents. També van realitzar fotografies a cicatrius i tatuatges, pràctica no permesa.

Tot i que alguns dels detinguts ja han quedat en llibertat durant el cap de setmana, la CUP recorda que encara resten d’altres a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Terrassa, esperant a passar a disposició judicial. Per tot plegat demanen la llibertat immediata de les persones detingudes i la retirada dels càrrecs pels quals se’ls imputa. També demana la dissolució immediata dels cossos policials BRIMO i ARRO, a les que critiquen per la seva inoperància i la falta de formació en els principis bàsics de la democràcia i el respecte a la llibertat d’expressió.