La CUP demana culminar la retirada de senyals que prohibeixen jugar a pilota a places i parcs

La CUP de Terrassa proposa a l’’equip de Govern que enretiri definitivament els senyals de “prohibit jugar a pilota”. Segons l’agrupació local, encara són a molts de places, jardins i carrers de la ciutat, i posa com a exemple la plaça Vella, la plaça de la Torre de Palau, la plaça de la Cultura, el parc de Sant Jordi, el parc de Gernika, la plaça del Tint, carrers de l’entorn de Vallparadís, de l’Avinguda Vallès (a l’alçada de Les Arenes), al barri de Sant Llorenç, entre altres.

La CUP recorda que el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els partits, el desembre de 2016, una moció segons la qual s’aprovava eliminar aquestes cartells  i les possibles sancions específiques que se’n derivessin. L’Equip de Govern va proposar que el debat sobre quines plaques s’havien de retirar es produís en els Consells de Districte, el Consell de l’Adolescència i la Comissió de Convivència. Asseguren des de la CUP que molts d’aquests òrgans no ho han debatut i que, per tant, encara queden sense eliminar molts senyals de “prohibit jugar a pilota”.

La CUP reclama el compliment d’aquest acord que, afirma, és molt senzill i econòmic.

En la mateixa línia, la CUP inicia la campanya “Barris per ser viscuts”, en què aposta per una Terrassa en la qual es recuperi l’ús del carrer com a element de socialització, cohesió social, pont veïnal i de suport mutu. Segons Ander Zurimendi, de la CUP Terrassa: “Ens cal una ciutat on es pugui jugar a pilota, per damunt ordenances de civisme. On es posin les bases per tornar a la vida comunitària. On els residents tornin a freqüentar els seus carrers, i no siguin únicament zones ‘dormitori”.