La CUP demana investigar el cas de discriminació lingüística per parlar català en una comissaria

La Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa (CUP) denuncia una fet de discriminació lingüística que es va viure el passat divendres a Terrassa i que la formació demana que no es torni a repetir.

Segons expliquen els cupaires en un comunicat, la policia espanyola va denunciar a una professora per haver-se dirigit en català a dos agents quan intentava accedir a la comissaria.

Les dues denúncies interposades van ser per falta de respecte a l’autoritat i per negar-se a identificar-se; diversos testimonis neguen aquestes acusacions i la mateixa afectada va poder enregistrar com els agents de la policia espanyola la ridiculitzaven per la qüestió de la llengua.

Aquests fets foren denunciats públicament per la Plataforma per la Llengua el mateix divendres.

Des de la CUP recorden al govern local (Tot per Terrassa-ERC) i al grup de l’oposició de Junts per Terrassa, que en el ple municipal d’octubre de 2020 es va aprovar una moció en defensa de la unitat de la llengua catalana.

La moció instava a “reconèixer públicament la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució o empresa privada de l’estat espanyol fomenti la fragmentació lingüística”.

La CUP creu que s’ha d’obrir una investigació per tal d’aclarir aquests fets, i si es tractés d’un fet de discriminació lingüística i falses acusacions, l’Ajuntament s’hauria de personar com acusació popular en contra aquests dos policies.

Per altra banda, la CUP posa a disposició de la denunciada, tota la seva infraestructura de defensa judicial i agraeix el treball realitzat per la Plataforma per la Llengua denunciant els fets i no descarten convocar juntament amb altres organitzacions, mobilitzacions al carrer en protesta per aquests fets.