La CUP demana que el projecte del Quart Cinturó s’aboqui a la paperera

La Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa ho té clar: “ens trobaran de cara en contra el que pot ser una de les agressions més salvatges dels últims anys al nostre entorn natural”, diuen.

Per a la CUP aquest projecte forjat als anys de la dictadura de la mà de l’alcalde franquista de Barcelona Josep Porcioles, és del tot caduc, fa cinquanta-quatre anys que es va idear i sempre ha trobat i trobarà una ferma oposició de la societat civil.

El grup polític local ens explica que ‘’cal més rigor en la planificació territorial, i treballar per una xarxa de mobilitat que prioritzi el transport públic amb una defensa dels espais agrícoles i naturals, mantenint-ne la connectivitat tot formant una xarxa. Estem patint les conseqüències d’un plantejament amb visió barcelonina, i cal que el Vallès s’empoderi i lideri la sobirania que li pertoca’’.

La CUP és molt crítica amb la postura d’ERC, “d’una banda, fan un comunicat en contra de la reactivació de les obres entre el tram Terrassa i Sabadell i de l’altra formen coalició de govern amb Jordi Ballart, un dels impulsors d’aquest futur tram de dos carrils per banda”.

El Vallès no es pot permetre el luxe d’una infraestructura que trinxarà espais que cal protegir. La formació recorda a l’alcalde Jordi Ballart que encara que li vulgui canviar el nom com a “Ronda Nord” el dany al territori serà irreparable.

Les cupaires afirmen que aquest any ha caducat l’expedient ambiental del Ministeri de Transició Ecològica del tram entre Terrassa i Granollers, i que sense aquest estudi no es pot redactar el projecte ni executar l’obra. Això vol dir que s’hauria de sotmetre el projecte, amb caràcter previ, novament a les consultes ambientals per determinar l’abast de l’estudi d’impacte ambiental abans de prosseguir amb la tramitació del projecte.

Per tant, la CUP creu que davant d’aquesta situació, serà indispensable la mobilització al carrer, no només a Terrassa, sinó a tota la comarca, i recorda a l’alcalde Jordi Ballart que la campanya contra el Quart Cinturó fa trenta anys que es manté viva. Per la CUP l’única lluita que es perd és la que s’abandona.