La CUP aposta pel canvi a l’Ajuntament, amb Xavi Matilla com a alcalde i sense entrar al Govern

L’assemblea de la CUP Terrassa celebrada aquest dimecres al Centre Cívic President Macià aposta per donar suport d’investidura a l’alcaldable de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, juntament amb el PDeCAT i Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres, però quedant-se fora d’aquest futur Govern de coalició. En cas que Terrassa en Comú i el PDeCAT no arribessin a un acord per desbancar als Socialistes i cada grup presentés el seu candidat, els cupaires s’abstindrien en una competició entre Xavi Matilla i Isaac Albert i votarien en contra en el cas de Miquel Sàmper del PDeCAT.

Si finalment el PDeCAT entrés a formar part de l’Equip de Govern amb els comuns, els independentistes no canviaran el seu suport a Terrassa en Comú que ja ha acceptat algunes de les línies programàtiques de la candidatura d’unitat popular.

La futura coalició de partits d’esquerra per desbancar als Socialistes de l’alcaldia hauria acceptat promoure la participació ciutadana als barris amb plans integrals vinculants, la consolidació de la municipalització de l’aiuga, revisar el model de seguretat a Terrassa, impulsar un observatori sobre qualsevol tipus de discriminació i promoure la perspectiva de gènere en tots els àmbits. La CUP defensarà aquestes prioritats a l’oposició d’un Govern dirigit per Xavi Matilla.