El programa electoral de la CUP inclourà propostes per combatre l’homofòbia

La CUP considera que a Terrassa encara hi ha homofòbia. El seu programa electoral per les municipals inclourà diverses mesures centrades especialment en l’educació i l’espai públic.

Proposen que es redacti un protocol davant de possibles agressions als autobusos urbans de TMESA. Això facilitarà la coordinació entre els treballadors i els serveis d’emergències en casos d’agressió física o verbal. La instal·lació de cartells a les marquesines o la formació als conductors són altres mesures.

També demanen fer més visible a l’espai públic la bandera gai com ja s’ha fet en algun banc i pas de vianants. La CUP proposarà a la Comissió del Nomenclator que inclogui persones del col·lectiu LGTB local i comarcal en noms de places i carrers. També referents d’àmbit general com el poeta Garcia-Lorca o el bar Stonewall de Nova York, on la comunitat homosexual va ser atacada el 1969.

Pel què fa a l’educació la CUP proposa que s’imparteixi una assignatura de diversitat sexual i afectiva a la Secundària i que es reforci la formació als educadors de menors. Al febrer el ple ja va aprovar una proposta dels cupaires per prevenir la violència de gènere en l’esport i per fer formació especifica pels entrenadors.

Aquesta tarda a les 7, coincidint amb el dia de la Visibilitat Lèsbica, la CUP s’adhereix a la petonejada entre dones, convocada pels col·lectius Rudes Rebels i Fúria Desviada. I divendres vinent, dia 3, aquests dos col·lectius faran un recorregut per la ciutat a ulls de persones LGTBIQ+.