La CUP no entrarà en el Seguici de Festa Major si hi participa l’Església

La CUP no assisitirà a la Missa de Festa Major ni participarà en el seguici si hi ha la presència del Bisbe de Terrassa. Els independentistes consideren que la religió catòlica no representa la totalitat de les creences religioses que hi ha a la ciutat i denuncien la pèrdua d’imparcialitat que han de mantenir les institucions.

D’altra banda i per tercer any consecutiu, la CUP sortejarà dos passis a través del compte de twiter, PerFestaMajorElPobleAl Balco, el facebook i el correu electrònic, per veure la diada castellera de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament. Ja es pot participar del sorteig que es tancarà dijous a la nit. D’altra banda els cupaires reflexionen sobre si és just que els tres concerts estrella de Festa Major: els Manolos, los Chichos i David Bustamante, s’emportin el 60 per cent del pressupost per a actuacions.

Finalment la CUP dóna suport a la campanya que es farà en diferents espais de Festa Major, en contra les agressions sexistes, i celebren que des de Polítiques de Gènere hi hagi un protocol per atendre aquests cassos. Finalment la CUP que dóna suport als grups de cultura popular per trobar un espai expositiu cèntric per al bestiari de la ciutat, encetarà un debat a la tardor sobre l’ús dels gots reutilitzables per Festa Major, una pràctica, diuen, poc estesa entre els bars de la ciutat.