La CUP, pendent de l’ús que el Pla de millora del Mercat de la Independència donarà al soterrani

La CUP obre el debat sobre la conveniència o no de destinar a ús comercial el soterrani del Mercat de la Independència. I és que, segons els cupaires egarencs, l’arribada d’un possible “nou gran supermercat o macro-botiga difícilment generarà més atracció econòmica que la seva pròpia”. Segons el regidor del CUP, Marc Medina, “la capacitat de despesa de la població no és infinita, així que si compren en aquesta futura franquícia, deixaran de comprar a les botigues locals on ho fan ara”.

L’espai en qüestió consta de 800 metres quadrats ubicats a la planta baixa i que, segons afirma la CUP, podria sortir a concurs com a establiment alimentari o no alimentari. En el primer cas, alerten els cupaires, l’arribada d’un gran supermercat o similar podria buidar les actuals parades del mercat. En el segon cas, afegeixen, el ventall de negocis que es podrien implementar serien de sectors ja existents a la zona. Per tant, conclouen, “la seva obertura tan sols fomentarà un transvasament de les compres: de les botigues locals a nova gran superfície”. Afgeixen que, “a banda de perjudicar el comerç ja existent, fomentar grans superfícies també implica deslocalitzar els beneficis generats”.

El Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar a finals de l’any passat la creació d’un nou Pla Director del Mercat, dins del qual es contemplés l’obertura d’aquesta nova superfície. Des de l’Ajuntament es confirma que actualment es treballa en un estudi previ a aquest Pla Director, i que es fa amb els representants dels paradistes i dels diferents grups municipals. Abans de tancar-lo, Medina demana treure del Pla Director aquest projecte que afecta l’espai del soterrani i anuncia que la CUP no donarà suport al Pla Director del Mercat Municipal si es manté.

Des de la CUP, finalment, s’afirma que no hi ha consens amb els paradistes sobre com dissenyar aquesta rehabilitació del soterrani ja que actualment en aquest espai es realitzen tasques de distribució i magatzem dels aliments. També s’hi troben les càmeres frigorífiques i alguns dels obradors dels paradistes.