La CUP presenta sis esmenes a la proposta d’ordenances, entre elles, reformular la taxa de residus

La CUP no ha establert cap línia vermella sobre el projecte d’ordenances pel 2019 que va presentar el govern municipal la setmana passada però asseguren no els agrada i que si no hi ha canvis, el més probable és que hi votin en contra.

Per això, i entenent que encara hi ha marge per a la negociació, el portaveu dels cupaires, Marc Medina, ha presentat una primera bateria de sis esmenes que modificarien l’IBI, l’IAE, la Plusvàlua, l’Impost sobre Construccions, Instal•lacions i Obres (ICIO), l’ordenança general de tributs i la taxa de residus.

Respecte la proposta del govern municipal d’encarir un 6% el rebut de la taxa d’escombraries als particulars i un 3% als comerciants, Medina la qualifica de “ridícula” i proposa reformular la taxa completament introduint altres criteris, a banda del nombre de residents, per calcular-la.

Respecte l’IBI, la Cup proposa pujar el tipus diferencial dels immobles no residencials (industries, magatzems i centres comercials) amb valor cadastral més alt, passant de 1,033 a l’1,23%.

Pel que fa a l’IAE, proposen encarir l’índex de situació de les grans empreses, del 5 al 10%, però incorporant noves bonificacions pels qui contractin personal indefinit i persones en risc d’exclusió social.

També demanen penalitzar l’especulació immobiliària i urbanística, introduir una bonificació del 50% de l’impost per qui reformi edificis de més de 40 anys sense canviar els usos i, finalment, ampliar el ventall de bonificacions per raons socioeconòmiques en l’ordenança general de tributs.