Foto Acció Simbòlica Cup Terrassa Marquès De Comillas

La CUP reclama substituir el nom del carrer Marqués de Comillas pel de Jacinto Ávalos

L’Assemblea Local de la CUP de Terrassa ha dut a terme una acció simbòlica que ha consistit a tapar diverses plaques del carrer Marqués de Comillas com a denúncia al govern municipal (Tot per Terrassa, ERC) pel manteniment del nom d’un esclavista a dia d’avui a la ciutat. La formació reclama la retirada urgent del seu nom dins del nomenclàtor local.

Foto Acció Simbòlica Cup Terrassa Marquès De Comillas

Paral·lelament, els cupaires reclamen que els carrers de Terrassa incloguin els noms d’aquelles persones lluitadores populars, socials i veïnals de la ciutat. En aquest sentit, reivindica el paper de Jacinto Ávalos Cardona, militant de la CNT i lluitador antifeixista.

Foto Acció Simbòlica Cup Terrassa Marquès De Comillas1

Membre molt actiu de l’Asamblea de Trabajadores por una vivienda digna, va participar activament en les ocupacions dels pisos de Vilardell i de Can Niquet. Al 1981 va ser detingut, torturat i empresonat sense cap prova acusat de terrorisme. Dos anys més tard, va ser trobat mort a la seva cel·la a la presó de Caravanchel en estranyes circumstàncies, simulant un suïcidi, un cas que mai va ser investigat.