La CUP reclama voluntat política i recursos per implementar el Pla Estratègic d’Economia Social 2019-2026

Una moneda social per “pagar” en determinats comerços o circuïts, un mercat de pagès que doni sortida a la producció agrícola de la comarca o aliments ecològics als menús dels menjadors escolars. Són algunes de les mesures que podrien ser una realitat a Terrassa en el proper mandat i que recull el Pla Estratègic d’Economia Social 2019-2026.

El Consell d’Economia Social ha aprovat inicialment i per unanimitat aquest dimarts a la tarda el document que presumiblement s’elevarà al ple de febrer. La CUP reclama però voluntat política i recursos perquè aquest pla no acabi sent “un brindis al sol”, diuen.

Zurimendi argumenta que el pressupost municipal de 2019 només destina 360.000 euros, el 0,2% del total, a promocionar l’economia social. De la partida de la regidoria d’economia, el 94% dels recursos serveixen per incentivar l’economia mercantil.

La CUP recorda que el pla s’ha redactat amb el consens dels grups municipals i de les entitats, que s’ha retardat l’aprovació per incloure les esmenes presentades per la Xarxa d’Economia Social (XES) i que ara es necessiten polítiques públiques per implementar-lo.