La CUP Terrassa proposa un fira de Nadal amb parades d’economia social

La CUP proposarà al ple de dijous vinent que Terrassa compti amb una Fira de Nadal protagonitzada per l’Economia Social i el Consum Responsable, seguint l’estel que l’Ajuntament de Barcelona ha consolidat en dues edicions. Es presenta amb sis mesos d’antelació per tal de garantir la viabilitat tècnica i que sigui una realitat per enguany.

La CUP considera que l’Economia Social i Solidària (ESS) necessita un impuls municipal, tant en la seva visualització davant la ciutadania com en l’obtenció de facilitats per tirar endavant. La CUP hi veu un sector estratègic en el model econòmic, ja que aposta per la transformació social i proposa un canvi de model sòcio-econòmic. L’objectiu és deixar unes compres que consideren consumistes per Nadal i passar  a un consum més responsable, de proximitat i amb valor afegit.

En aquest sentit, es proposa que sigui la plaça Vella la que aculli dita fira, que tindria lloc a finals de desembre, una vegada conclosa la fira de Santa Llúcia. Pel que fa a les dates, podria tenir lloc el divendres 22 i dissabte 23 de desembre. Des de la CUP es mostren oberts a valorar i consensuar tant la ubicació com les dates com el nombre de dies a realitzar la fira; juntament amb el sector d’ESS i amb l’ajuda del Consell d’Economia Social de Terrassa.

Els paradistes seran entitats i cooperatives amb retorn social, amb l’objectiu d’exposar, vendre i divulgar els seus productes i/o serveis. Finalment, la CUP proposa a l’Ajuntament que faciliti aquest mercat mitjançant l’oferiment d’algun tipus d’exempció fiscal o rebaixa substantiva en la tassa que tota parada de mercat exterior ha de pagar com a cànon pel règim de concessió de l’espai.