La CUP treballa el 12 d’octubre i debat en assemblea els escenaris post-referèndum

Per tercer any consecutiu, el grup municipal de la CUP a Terrassa ha treballat aquest dijous, 12 d’octubre, com si no es tractés d’un dia festiu. Segons la formació, el motiu no es limita al fet que “sigui una festa aliena a la cultura dels Països Catalans, sinó que commemora el genocidi imperialista comès per l’Estat espanyol a l’Amèrica Llatina”. Un dia que, segons els cupaires, “volen reivindicar des de la memòria històrica, amb l’objectiu de no oblidar. I no pas des de la celebració”.

Per una banda, el personal tècnic de la CUP ha obert el despatx municipal amb normalitat. Per l’altra, una quinzena de cupaires s’han reunit en assemblea al Casal Atzur amb  l’objectiu d’analitzar els escenaris oberts després de la sessió del Parlament de dimarts, així com les passes a seguir.

Així mateix, la regidora Maria Sirvent torna a insistir que el dia 12 d’octubre ha de passar a ser un laborable “opcional” a la ciutat i que s’ofereixi a la plantilla municipal la possibilitat de fer feina durant aquesta jornada, tot recuperant la festivitat en un altre moment del calendari.

Segons Sirvent, “no s’obliga al conjunt de treballadores a fer feina, sinó que es podrà fer de manera opcional”. Així que s’amplia la capacitat de decisió de la plantilla, “però sense afectar els sentiments d’alguns ciutadans envers aquesta festivitat”, matisa la regidora, “independentment que els compartim o no”.