Campanya Contra El Quart Cinturó

La CUP vol abocar el Quart Cinturó a la paperera pel seu “dany al territori irreparable”

La CUP de Terrassa crida a la mobilització popular davant la cessió del territori del Vallès a canvi d’aprovar els pressupostos. Insisteix a defensar que, “d’una vegada per totes, s’aboqui el Quart Cinturó a la paperera de la història”. La formació recorda que “el dany al territori serà irreparable” i no se sorprèn de què els actors de la destrossa del territori siguin els mateixos sempre. En aquest sentit, recorda que “ens trobaran de cara en contra el que pot ser una de les agressions més salvatges dels últims anys al nostre entorn natural”.

La formació considera “caduc” un projecte forjat fa cinquanta-quatre anys i que “sempre ha trobat una ferma oposició de la societat civil”. És per aquest motiu que la CUP fa una crida a les entitats i les persones “a alçar-se en una sola veu per dir que estem fartes que es jugui amb el nostre territori com si d’un joc de Monopoly es tractés”. Demanem que ERC de Terrassa es posicioni públicament davant aquest fet que consideren “lamentable”.

El grup polític local assegura estar “llastimosament acostumades al fet que ERC acabi sucumbint als desitjos de les oligarquies i del capital utilitzant el Vallès com a moneda de canvi”, i recorda en la mateixa línia casos com el camp de golf Els Bellots. Casos, diu, en què es “ven el territori i les persones a canvi de poder polític; no són ni d’esquerres ni de Catalunya; a més l’intercanvi és llastimós, aprovar uns pressupostos a canvi d’una infraestructura inútil, decadent i extemporània”.

En relació al Quart Cinturó, defensa que “el Vallès no es pot permetre el luxe d’una infraestructura que trinxarà espais que calen protegir” i recorda que sempre ha apostat per l’alternativa de la línia orbital ferroviària. Una opció que considera més adaptada a les necessitats i a una autèntica vertebració del país que desterri els cotxes i opti per energies més netes.

Finalment, recorda que aquest any ha caducat l’expedient ambiental del Ministeri de Transició Ecològica del tram entre Terrassa i Granollers, i que sense aquest estudi ambiental no es pot redactar el projecte ni executar l’obra. Per tant, subratlla que s’hauria de sotmetre el projecte, amb caràcter previ, novament a les consultes ambientals per determinar l’abast de l’estudi d’impacte ambiental abans de prosseguir amb la tramitació del projecte.

Així doncs, la CUP creu que davant d’aquesta situació, serà indispensable la mobilització al carrer, no només a Terrassa, sinó a tota la comarca, i recorda a l’alcalde, Jordi Ballart, que “la campanya contra el Quart Cinturó fa trenta anys que es manté viva i ara és el moment de mullar-se i, per la CUP, l’única lluita que es perd és la que s’abandona. En aquest sentit, hi ha prevista una protesta aquest divendres, a les 17:30h, davant l’Ajuntament de Terrassa.