La CUP vol ajustar la Fira Modernista a la realitat social del 1900

La CUP proposa incentivar la feina de les cooperatives tèxtils sostenibles que treballen a Terrassa, encarregant l’elaboració de roba obrera de l’època modernista i distribuïr-la en paquets de cara a la pròxima edició de la Fira Modernista de Terrassa. D’aquesta manera asseguren que amb més persones vestides d’obreres que no pas de burgesos pels carrers de la ciutat, l’homenatge al Modernisme gaudirà de més rigor històric.

Des de la CUP es considera que al 1.900 el moviment obrer era més important i sobretot més nombrós que no pas la minoria burgesa lluïnt les seves gales, una imatge contrària a la què es dóna en l’actual Fira Modernista. D’altra banda, en el Consell Econòmic i Social, la CUP també proposarà potenciar més la capitalitat teatral de la ciutat amb més accions teatralitzades durant la Fira.

Tot i que celebren que ja s’en fan, consideren que cal millorar la relació amb el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa i l’Institut del Teatre, per fer una Fira més teatral. Els cupaires també proposaran crear una borsa de grafiters locals per oferir als comerços la decoració de les persianes amb motius modernistes. La CUP vol canviar el nom de Fira per el de Festa o Diada Modernista, per treure l’exclusiu caràcter comercial que ara, diuen, impregna tot el certàmen.