La CUP vol augmentar les bonificacions en l’IBI a les persones amb menys capacitat econòmica

El grup municipal de la CUP es posiciona a favor de la revisió cadastral a Terrassa perquè actualitza uns valors que havien quedat totalment desfasats. Amb tot, considera que s’hauria d’haver fet fa temps per la repercussió que això ha tingut a nivell impositiu en les butxaques de la ciutadania.

Respecte a la revisió dels gravàmens de l’IBI, estan d’acord que el govern mantingui el de tipus general al 0,69 però veuen insuficient la pujada del tipus Vip (els més ben valorats) i reclamen que el consistori el situï en el seu màxim, que és d’1,23.

Pel que fa a les bonificacions proposades per l’equip de govern per moderar l’impacte de la pujada, la CUP creu que no responen a un criteri redistributiu de la riquesa ja que no tenen en compte la capacitat econòmica del contribuent. Per aquest motiu, demanen que el topall del 5% s’apliqui únicament al 10% dels valors cadastrals més baixos. I que en l’altre tipus, no s’apliqui cap descompte.

Sirvent negociarà amb l’equip de govern aquestes mesures i buscarà també el recolzament de la resta de grups per tirar-les endavant. Amb tot, si el govern no modifica la seva proposta, la CUP s’abstindrà en l’aprovació de la ponència de valors i votarà en contra del punt sobre els tipus impositius i bonificacions.