La CUP vol recuperar el refugi antiaeri del Mercat de la Independència com a museu

Sota les parades del Mercat de la Independència hi ha, encara que és poc conegut, un refugi antiaeri. Es va construir el 1938, a les acaballes de la Guerra Civil. Durant molts anys va servir de magatzem del mercat però ara està gairebé en desús.
La CUP, però, vol treure-li la pols, donar-lo a conèixer, adaptar-lo perquè sigui visitable i que sigui un espai més del Museu de Terrassa. Ho proposarà al proper ple municipal.

La CUP considera que l’adaptar aquest espai i museïtzar-lo té un cost relativament petit. S’haurien de solucionar les humitats que té i fer-hi una tasca de conservació que podria dur a terme la mateixa brigada del servei municipal de neteja.

El refugi antiaeri del Mercat de la Independència és un passadís que estava dissenyat perquè arribés fins l’Ajuntament. Finalment només es va construir fins a la meitat del Raval de Montserrat. Les obres del pàrquing subterrani el van enderrocar i només s’ha conservat l’espai del mercat, uns vint metres. A Terrassa es conserven dos refugis antiaeris més: un a l’Escola Pia i l’altre al convent de les Josefines.