La defensa de la Sanitat Pública denuncia l’autocomplaença de la Generalitat

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa- Marea Blanca considera que durant la pandèmia de la Covid-19 que estem patint, la Conselleria de Salut ha amagat deliberadament la realitat a la població i acusa al Departament de manca de transparència. La Plataforma critica l’autocomplaença de la Conselleria per haver aconseguit no col•lapsar el sistema sanitari i denuncia la improvització i la manca de previsió en el repartiment de mascaretes i d’equips de protecció. El col•lectiu vol que la Generalitat admeti que la situació del coronavirus els ha sobrepassat.

L’entitat vinculada a Marea Blanca posa d’exemple la mort, el passat 31 de març, d’un company de 76 anys, Sergio Santiago, a causa de la Covid-19 i amb només hipertensió com a malaltia prèvia. La plataforma diu que va patir un retard injustificat en l’atenció i resposta verbal del 061. La Plataforma denuncia que en l’informe mèdic no s’expliquen els criteris d’aplicació de la “limitació d’esforç terapèutic” i que en cap moment no es va parlar ni consensuar amb la família.

Els defensors de la Sanitat Pública consideren que els dies de tractament del seu company coincideixen amb la més alta ocupació de llits de l’UCI i la coincidència també amb l’aparició d’un polèmic document del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) sobre l’aplicació de “la intensitat terapèutica que es determinarà segons criteris objectius d’idoneïtat i expectatives de resolució del procés”. Per tot això, la Plataforma considera que hi ha d’haver un canvi de paradigma que situï les persones i no els beneficis en el centre de l’atenció i desterrar per sempre les conseqüències de les retallades, amb un augment dels pressupostos i millor transparència en salut, residències publiques i en serveis sanitaris i sociosanitaris.