La detinguda en l’operació antigihadista tenia “activitat intensa a les xarxes”

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres al matí una pressumpte gihadista de 19 anys dins d’una operació policial desenvolupada a Terrassa, al carrer Colom. La noia, de nacionalitat marroquina, vivia en un tercer pis.

Se l’acusa de captació i incitació per incorporar altres persones a l’organització terrorista Daesh. La investigació està ordenada per l’Audiència Nacional.  Ho ha confirmat el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament.

La investigació es va iniciar fa 10 mesos, quan els Mossos especialitzats en la lluita antiterrorista van tenir coneixement que a través de les xarxes socials i altres canals digitals, una usuària publicava continguts radicals i relacionats amb el gihadisme. La difusió d’aquests missatges s’orientava a la radicalització i captació de dones joves. De fet, durant la investigació, els agents van poder constatar que el contingut d’aquestes publicacions consistia en idealitzar el paper de la dona, com per exemple tenint fills per incorporar-los a la lluita gihadista.

Segons els Mossos, aquesta investigació posa de manifest la importància i el rol destacat que cada vegada més s’atribueix a les dones, així com la voluntat d’implicar-les a les seves activitats terroristes, ja sigui dins de la maquinària de radicalització, la captació o l’enviament a zones de conflicte.

La detinguda, sense antecedents penals, havia estat investigada anteriorment per la seva relació amb una de les persones detingudes en el marc d’una altra operació antiterrorista sota el nom de cas “Caront” realitzada pels Mossos l’any 2015.

L’operació d’aquest dimecres i el fort desplegament policial i també de mitjans de comunicació ha atret la curiositat d’un bon grapat de veïns.

No és el primer cop que s’efectua una operació contra el gihadisme a Terrassa. Fa dos anys, el 2015, dos dispositius en menys d’un mes van permetre detenir una vintena de persones relacionades amb estat islàmic, i es van efectuar diversos registres a Ca n’Anglada i Sant Llorenç. Els detinguts planejaven, aleshores, diverses accions a Catalunya i també captaven combatents per enviar-los a Síria.