La diòcesi de Terrassa organitza diverses celebracions per Nadal

Una de les novetats en aquesta ocasió és que les celebracions principals a la Catedral seran presidides per Mons. Salvador Cristau Coll, administrador diocesà i Bisbe electe de Terrassa.

A la ciutat de Terrassa, la celebració de Nadal s’inicia amb la Missa del Gall a la Catedral a les 11 de la nit, degut al toc de queda.

El dia de Nadal també hi ha prevista la Missa a les 12 del migdia a la Catedral, amb la Benedicció Apostòlica (cada bisbe pot impartir-la a la seva diòcesi tres vegades a l’any).

El Sr. Bisbe, a més, el dia 24 de desembre té previst, com cada any, visitar el Centre Penitenciari de Quatre Camins a La Roca del Vallès si les condicions ho permeten i presidirà una celebració a les 5 de la tarda amb els interns i voluntaris.

Per Cap d’Any, el Sr. Bisbe presideix la Missa a la Catedral a les 12h. A les 20h té lloc la Pregària per la Pau que organitza Justícia i Pau de Terrassa a les esglésies de Sant Pere. Es tracta d’un acte ecumènic amb la participació de representants d’altres esglésies i confessions cristianes de la ciutat, i a la qual es convida també els representants d’altres religions.

Per la festa dels Reis, el Sr. Bisbe presideix la Missa a la Catedral a les 12h.

Càritas Diocesana i Càritas de cada una de les parròquies organitzen un gran nombre d’actes. El cap de setmana anterior a Nadal, en aquest cas els dies 18 i 19 de desembre, s’ha fet a totes les esglésies la col.lecta de Càritas per Nadal. També en aquests dies s’incrementen els àpats solidaris organitzats a diverses parròquies com la de la Mare de Déu del Carme de Terrassa.

A més de les celebracions, pregàries i actes solidaris, el temps de Nadal també comporta altres activitats de tipus cultural i tradicional. Entre ells destaquen les representacions dels pastorets i el pessebre vivent així com la cavalcada de reis, enguany també amb un to ben especial. Destaca especialment la que organitza el Centre Cultural el Social, que també organitza la representació dels Pastorets al Teatre Principal.

A la Seu d’Ègara la parròquia de Sant Pere convida a fer una passejada als vespres a partir de les 19h amb els temples il•luminats i música adient que convidi al recolliment i la reflexió.