La diòcesi de Terrassa proposa l’octubre o el novembre per a les comunions anul·lades el maig

La diòcesi de Terrassa proposa cercar amb les famílies, noves dates per les comunions, confirmacions, baptismes o casaments. Aquest dilluns ha fet pública una carta que recorda fer aquestes celebracions quan les circumstàncies i les disposicions ho permetin.

El mes de maig és tradicionalment dedicat a les primeres comunions dels infants. Unes celebracions que des del primer moment han quedat suspeses a causa de la pandèmia del coronavirus. La diòcesi demana per carta als mossens responsables de catequesi que tractin el tema amb les famílies i dins l’àmbit de l’arxiprestat, per tal de trobar noves dates entre els mesos d’octubre i novembre, de manera que durant tot el mes de setembre es pugui reemprendre la preparació dels infants i les seves famílies.

Pel que fa a la resta de sagraments, la diòcesi insta cada rector a parlar amb les famílies que tenien previst batejar als nadons o bé amb les parelles que tenien previst contraure matrimoni per aquestes dates. Per a les confirmacions caldrà buscar una nova data amb la secretaria particular del Bisbe de Terrassa. La carta recorda que totes aquestes previsions es mantenen supeditades a l’evolució de la Covid-19 i de les indicacions de les autoritats.