La diplomatura Sènior de la UPC amplia en un any la carrera

La Universitat Politècnica a Terrassa amplia en un any la diplomatura sènior en Ciència, Tecnologia i Societat per a majors de 55 anys. Una carrera per a gent gran amb 24 assignatures repartides en quatre cursos. Una de les novetats d’aquest any és que el treball final de carrera deixa de ser optatiu i passa a formar part del darrer curs de la diplomatura.

I això en un any en el qual es recupera la presencialitat amb 189 alumnes matriculats, una trentena més que l’any passat en plena pandèmia. La diplomatura sènior es pot fer en quatre anys o bé amb més temps agafant menys assignatures cada curs. L’edat dels alumnes és d’entre 56 i 86 anys.

La majoria d’estudiants són de Terrassa i la presència de dones és lleugerament superior a la dels homes. Donar suport a les dones és un aspecte que la Universitat vol potenciar. Per molts alumnes cursar aquesta carrera representa estrenar-se a la universitat. Per d’altres és una forma de reprendre, ampliar o recuperar estudis. Des del 2008, la UPC de Terrassa és l’única universitat que té un pla d’estudis específic per alumnes majors de 55 anys.