La Diputació crea un mapa per promocionar el turisme cultural

Amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, la Diputació de Barcelona i IgersMap han creat un mapa que mostrarà la cultura de les comarques barcelonines des de la mirada dels instagramers. Per tal de construir-lo, al llarg del 2018 es llançaran 4 convocatòries, de les quals ja s’han fet 3, per recollir imatges de diverses temàtiques vinculades a la cultura. Una nova eina que ja es pot consultar tant al web de Barcelona és molt més com a https://igersmap.com/es.

El mapa mostra els punts populars -aquells que reben més de 10 imatges d’Instagram-, així com els indrets per descobrir. A cada punt es pot visualitzar la totalitat d’imatges rebudes i cada imatge inclou la firma de l’autor, el nom del lloc d’interès i les indicacions de com arribar-hi. De moment, pel que fa a l’àmbit geogràfic de les comarques de Barcelona, s’han recollit un total de 715 imatges de 277 localitzacions diferents. El web també permet cercar els punts d’interès per temàtiques, classificant les localitzacions pel seu patrimoni artístic, històric i arquitectònic; per les activitats i experiències que caracteritzen el nostre estil de vida, o bé per les fires, festes i tradicions vinculades al folklore local. A més, entre el 9 de setembre al 21 d‘octubre, s’obrirà la convocatòria per crear una nova categoria sobre art i arquitectura contemporanis.

Pel que fa a Terrassa, el mapa ja mostra les seves primeres entrades, com l’edifici modernista dels Magatzems Torras o el mateix mNACTEC. Els instagramers que vulguin participar-hi hauran d’escollir un màxim de 10 fotos de la seva galeria d’Instagram i enviar els enllaços o les pròpies imatges a culturaigers@diba.cat; indicant la localització de les instantànies i escrivint el seu nick al cos del missatge.