La Diputació demana als ajuntaments que no paguin res a Endesa pel deute de les famílies vulnerables

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha demanat tranquil·litat als municipis de la demarcació perquè no es pagui absolutament res a Endesa. En una trobada amb representants de 150 governs locals, Marín ha volgut donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions que els ajuntaments han rebut de la companyia elèctrica en relació al deute de les famílies en situació de pobresa energètica que no han pogut pagar les factures generades.

Marín ha deixat clar que es tracta d’un tema que han de treballar conjuntament les administracions, començant per la Generalitat, que és la competent en matèria de serveis socials a Catalunya. A més, ha remarcat que la Diputació de Barcelona ja s’ha posat en contacte amb les administracions i Endesa que ha enviat aquesta carta en un to que considera inadequat, amenaçant amb el tall del subministrament dels veïns que estan afectats per la pobresa energètica.

A la reunió, també ha assistit en representació de l’Ajuntament de Terrassa, la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares.

La Llei aprovada al Parlament de Catalunya el 2015 estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquests subministraments.