La Diputació i la CECOT renoven un acord públic-privat per ‘Reempresa’

Més de mig milió de persones treballen en el petit comerç a la demarcació de Barcelona. La Diputació i la patronal CECOT renoven aquest dilluns un acord del 2017 per estendre i reforçar el programa Reempresa, un servei de transmissió de negocis entre petites i mitjanes empreses amb especial atenció a les parades dels mercats i als locals de titularitat municipal.

El programa Reempresa s’estén a municipis de menys de 20.000 habitants evitant la pèrdua de negocis i la desertització del comerç en petites poblacions. Un projecte que facilita el relleu generacional, potencia l’empreneduria, evita el tancament de negocis i la pèrdua de llocs de treball.

El balanç del programa Reempresa l’avala les gairebé 5.000 (4.679) transmissions d’empreses que s’han fet en els darrers deu anys i que han permès mantenir 13.000 llocs de treball amb una inversió de més de 237 milions d’euros. La col·laboració amb la Diputació també ha permès que s’hagin traspassat 435 parades de mercat i salvar uns 200 llocs de treball amb una invesió d’1,7 milions d’euros.

Els principals sectors que busquen una renovació en Reempresa són la restauració, els bars i l’alimentació, sobretot per la manca de relleu generacional i per la voluntat d’emprendre dels nous emprenedors.