La Diputació no contempla l’obertura d’un nou restaurant a La Mola a curt termini

 

​A pocs dies del tancament del restaurant que hi ha a la Mola, dalt del massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, la Diputació i l’Ajuntament de Matadepera han presentat aquest dijous el pla de futur (pla de futur sostenible per a la Mola).

El document no contempla l’obertura d’un punt de restauració a curt termini. La concessió finalitza i és improrrogable.

Diuen que aquest servei ha passat per sobre de l’educació ambiental i la protecció de l’espai natural i del monestir i això ha provocat la degradació dels dos àmbits.

Segons les xifres de la Diputació, el restaurant serveix 23.000 àpats i produeix 80 tones de residus l’any. Per això ara es proposa una aturada, repensar i calcular un model que sigui sostenible.

El 23 de gener, el restaurant i els seus magatzems estaran tancats però la resta d’espais estaran oberts: el mirador, l’església, el pati i els lavabos.

La Diputació ha contractat persones per fer d’informadores, vigilants i tasques de manteniment i neteja. Es comencen les obres de la sala d’exposicions per obrir-la abans de l’estiu. Fins i tot, es plantegen visites guiades amb cita prèvia durant el tercer trimestre de l’any.

La proposta és un document viu, diuen, que dibuixa un model sostenible i recull les actuacions a desenvolupar per a la conservació dels valors naturals, històrics, paisatgístics i culturals de La Mola alhora que, segons la Diputació, comptabilitza l’activitat turística, esportiva i econòmica del territori.

Els treballs de canvi de model es faran en sis fases. La primera començarà aquest mes i inclou els estudis necessaris. La última fase, prevista per al setembre de 2026, és l’inici de la construcció d’un sistema d’energia renovable, la captació d’aigua de boca i el seu tractament i un sistema de depuració de residus. També es preveu millorar l’enton del cim, els camins i els sistemes de transport. Tot plegat hauria d’estar enllestit a principis de 2027.

Les dades diuen que 300.000 persones gaudeixen del parc cada any; 177.000 d’ells, pugen al cim.

La inversió prevista pels propers 3 exercicis és de gairebé 2,6 milions d’euros.

Presentació Del Pla De Futur De La Mola 6 Presentació Del Pla De Futur De La Mola 4 Presentació Del Pla De Futur De La Mola 3 Presentació Del Pla De Futur De La Mola 2

Presentació Del Pla De Futur De La Mola 1

Restaurant La MolaLa MolaLa Mola cim restaurant22 De Gener Tanca El Resturant La Mola 11La Mola