La Diputació transformarà en carretera un quilòmetre del camí de Can Gonteres

La Diputació convertirà en carretera el camí de la carretera de Rellinars a Can Gonteres en un tram de poc més d’un quilòmetre. És el tram entre la rotonda de la carretera de Rellinars i l’entrada a la urbanització de Can Gonteres.

L’actuació, pressupostada en 776.000 euros, forma part del Pla Zonal de la Xarxa de Carreteres, que la Diputació començarà aquest 2023 amb la licitació i execució dels primers projectes. La primera fase afectarà 157 quilòmetres de 37 camins municipals de les comarques barcelonines

El Pla Zonal preveu actuacions sobre dos tipus de xarxa. D’una banda la transformació de 53 camins en carreteres (143 km) i la seva incorporació a la xarxa local de la Diputació. A banda del camí de Can Gonteres, s’hi inclou la carretera del cementiri de Collserola, al terme de Cerdanyola, pressupostada en 2,2 milions d’euros.

L’altre tipus d’actuació és el manteniment i la millora de la seguretat viària de 68 camins, amb un total de 301 km. En aquest segon capítol hi ha una altra actuació a la comarca: la millora de seguretat viaria en 2,6 km del camí de l’obac, a Vacarisses, per un import de 311.000 euros.