La diputada del PDECAT al Congrés, Lourdes Ciuró, lamenta la baixa inversió de l’Estat a Catalunya

El PDECAT lamenta un cop més que el govern espanyol no inverteix prou a Catalunya. Hi destina un 8,3 del pressupost quan aporta un 19 per cent del PIB espanyol. La diputada al Congrés, Lourdes Ciuró, assegura que ha baixat un 2,5 per cent i que s’aprovarà amb els vots de PP i Ciutadans, els partits, diuen, més hostils amb Catalunya.

El Quart Cinturó entre Olesa i Viladecavalls i la connexió de l’A2 amb l’AP7 són les úniques partides incloses que afecten la zona de Terrassa. El PDECAT tem, però, que del pressupostat només s’executi una part com, diuen, ja és habitual.

Lourdes Ciuró és diputada al Congrés des del 2011. L’advocada de Sabadell certifica que l’ambient al Congrés s’ha enrarit, i molt, des que Convergència i ara el PDECAT han pres posició en favor de la independència de Catalunya.

El PDECAT encara no sap si donarà suport a la moció de censura presentada per Podemos i que es debatrà al juny. Els nacionalistes s’han de reunir abans amb la formació lila per conèixer el programa de govern que presenten i la sortida que ofereixen a Catalunya. Amb tot, la diputada Lourdes Ciuró ja avisa que no els donaran un xec en blanc i recela d’una moció presentada justament en hores baixes del PSOE.