La diputada electa Maria Sirvent s’acomiada de la política local en l’últim ple de l’any

La darrera sessió plenària del 2017 serà recordada per la renúncia de la regidora de la CUP Maria Sirvent perquè ha estat escollida diputada en les eleccions del 21D.

La sessió també ha servit per aprovar gairebé per unanimitat tots els punts de l’ordre del dia en només una hora i mitja: les dues propostes de resolució presentades per TeC (garantir l’accés a una prova ràpida de detecció del VIH i defensar la part de la llei 24/2015 que no va ser anul•lada pel TC, la que fa referència a lluita contra la pobresa energètica i evitar els talls de subministraments a les famílies sense recursos).

Amb algunes abstencions d’alguns grups municipals també s’ha aprovat la darrera fase de l’esponjament de Ca n’Anglada i les noves tarifes dels aparcaments soterrats i del transport públic pel 2018. En canvi, la pròrroga de l’explotació publicitària de les marquesines per una empresa privada ha quedat rebutjada perquè només hi ha votat a favor el PSC.

El ple també ha aprovat que ara que el període electoral ha passat la façana de l’Ajuntament es torni a il•luminar de color groc per reclamar la llibertat dels consellers i dels Jordis encara empresonats.

La intervenció de l’Observatori Ciutadà Municipal també ha reclamat l’alliberament dels membres del govern que són a la presó, que l’Ajuntament es posicioni en contra de l’aplicació de l’article 155 i contra l’atac a l’escola catalana i a favor dels respecte del desenvolupament de la tasca docent. La participació ciutadana però, no s’ha introduït en forma de proposta de resolució i per això només ha rebut la resposta de l’equip de govern.