La direcció d’Elixir cancel·la unilateralment el Festival de poesia

La direcció del Festival de poesia Elixir que s’havia de celebrar entre el 6 i el 9 de juny, cancel•la unilateralment l’edició d’aquest any per raons econòmiques. Així ho assegura l’organització que encapçala l’actriu Rosa Boladeras, en un comunicat adduïnt el “canvi de criteri sobtat en el compromís econòmic acordat amb l’administració de Terrassa”.

Per la seva banda l’Ajuntament lamenta les formes utilitzades en prendre aquesta decisió i defensa l’aposta per un Festival que en l’anterior edició va costar 47.000 euros de diners públics. Els responsables del Festival diuen que aquesta decisió és difícil però inevitable per protegir i dignificar l’essència del projecte. Un projecte que l’actual direcció assegura portarà a un nou festival de poesia, impulsat des del respecte, la dignitat i el valor que mereix la cultura.

Per la seva banda l’ajuntament diu que l’aportació municipal ha crescut des de la primera edició del 2013 i que la previsió d’aportació per l’edició d’aquest any era la meitat dels més de 60.000 euros pressupostats. El Consistori lamenta que la iniciativa privada del Festival cancel•li l’esdeveniment i no afronti el què considera una crisi de creixement.

El Festival de poesia Elixir és una proposta multiescènica que des de fa sis anys acosta la poesia al gran públic, amb un format fresc i atractiu pels diferents espais i carrers de la ciutat. El creixement del Festival ha estat constant en xifres i en públic passant de les 1.400 persones els primers anys a les gairebé 4.000 que es preveien per aquest any. L’edició del 2019 de l’anomenat primer Festival feminista amb accessibilitat a la diversitat sensorial, NO arribarà als carrers de Terrassa.